NA TŁUSTO I NA GRUBO
Attenzione! Kolejny sezon aromatycznego jak świeża bazylia programu „Na tłusto i na grubo” już tej jesieni! Wytatuowany szef kuchni Rubio zabierze widzów w kulinarną podróż do słynących ze swoich lokalnych rarytasów miast i miasteczek Włoch, by przetestować te najpyszniejsze… i niekoniecznie dietetyczne.
Czymże jest kilkaset dodatkowych kalorii przy smaku pysznej, ciągnącej się, miękkiej mozzarelli i pachnącej toskańskim słońcem oliwy? W tym programie rozpuszczony ser, gęsta śmietana i masło popłyną strumieniami. Rubio w swojej mobilnej kuchni gotować będzie na ulicy.
W każdym odcinku zapuści się w wąskie uliczki i na gwarne targowiska, odwiedzając włoskie lokale serwujące najsmaczniejsze potrawy i wyzywając na pojedynek tamtejszych szefów kuchni. Werdykt wyda jury składające się z miejscowych smakoszy. Kto ugotuje to lepiej?