Jesień 2020

Oferta programowa

SZOKUJĄCE POTRAWY. BOLIWIA

Gulasz z nerek moczony w winie, a może grillowana świnka morska? Antropolog i miłośnik egzotycznych wypraw, Jarek Nowak, zabierze widzów w kulinarną podróż po najdziwniejszych kuchniach świata! Tym razem pojedzie do Boliwii, najwyżej położonego kraju Ameryki Południowej. Prowadzący spróbuje poznać tamtejszą kulturę, wierzenia i tradycje kulinarne. Zapraszamy na „Szokujące potrawy”!  

W premierowym odcinku Jarek Nowak odwiedzi lokalny targ i przyrządzi tradycyjny posiłek. Spotka indiańską szamankę, z którą przygotuje ofiarę dla Matki Ziemi i złoży ją na brzegu jeziora Titicaca. To nie wszystko! Prowadzący pokaże widzom bogatą kulturę tego kraju oraz pozna niesamowite kobiety, które są siłą napędową Boliwii. Jakie smakołyki można znaleźć w menu mieszkańców? Czy odważy się spróbować wszystkiego? Tego dowiecie się już jesienią!